Nieuwe woning

Gefeliciteerd met je nieuwe woning!

Het is rond, het is je gelukt: een nieuw huis. Je borrelt van de ideeën en plannen. Nieuwe keuken en badkamer met vloerverwarming, extra kamers op zolder en misschien zelfs een uitbouw. Er komen behoorlijk wat beslissingen en kosten op je af.

Energiebesparing = kostenbesparing

Wellicht heb je ook al gedacht aan besparing op je energierekening door extra isolatie en zonnepanelen. De komende jaren wordt energie namelijk duurder en het is goed om daar alvast rekening mee te houden. Het fijne is: er bestaan subsidies voor energiebesparende maatregelen en goedkopere leningen. Maar wat kan in jouw huis? Wat mag in deze gemeente? Daar kunnen wij je bij  helpen!

Meedenken zonder belang

Wij zijn vrijwillige energiecoaches bij de lokale energiecoöperaties in Gooi e.o.. Medebewoners die  de lokale situatie kennen,  en zijn opgeleid tot energiecoach: ‘de buurman/buurvrouw die er verstand van heeft’.

Wij hebben geen commerciële belangen of  banden, niet met producenten en niet met leveranciers. Wij kunnen met je door het huis lopen, je ideeën bespreken en voorstellen doen voor het verduurzamen van je nieuwe woning.  Je krijgt van ons een verslag en stappenplan , waarmee jij bepaalt wat voor jou het beste is.  

Wil je weten:

  • Wat de mogelijkheden zijn om uw nieuwe huis energiezuiniger te maken?
  • Wat handig is om bij een eventuele verbouwing meteen te verduurzamen?
  • Wat nodig is om nu of op termijn gasloos te wonen?
  • Hoe een realistisch en efficiënt stappenplan richting een duurzaam huis eruitziet?

Meld je dan via de lokale coöperatie aan voor een gesprek met een energiecoach. Geef daarbij aan wat je vraag is. Eén van de energiecoaches neemt contact met je op voor het maken van een afspraak. Is er spoed bij vanwege een naderende verbouwing, vermeld dit dan op het aanmeldformulier, dan belt de coach je extra snel op.

Lokale energiecoöperaties 

Watt Nu, Gooise Meren 
ECWijdemeren, Wijdemeren
HilverZon, Hilversum
HET, Hilversum
Hut van Mie, Laren en Blaricum
Huizen Duurzaam, Huizen
Eemnes Energie, Eemnes
Weesp ECO Energie, Weesp